Subtierea sangelui

   Ceaiuri pentru fluidizare a sângelui 

 Vârsta este inamicul nostru iar odată cu înaintarea ei corpul nu mai funcţionează la capacitatea sa şi are nevoie de puţin ajutor, iar acest ajutor îl găsim în natură sub formă de plante pe care le putem folosi sub diferite forme. 
 
 Urzica este cea mai cunoscută plantă şi despre ea se spune că ajută la schimbarea sângelui şi subţierea acestuia. 
 Este recomandată în afecţiuni ca: anemii, cloroze şi alte boli ale sângelui. Are efecte vasoconstrictoare, stimulează circulaţia şi are efecte antiinflamatoare. 
 
 
 
 
 
  Păducelul este recomandat în insuficienţa cardiacă, anghină pectorală dar şi în prevenirea infractului miocardic, îmbunătăţind irigarea cu sânge a inimii şi favorizând activitatea muşchiului cardiac. 
 Este cea mai bună plantă în sensul acesta, ea având proprietatea de a dilata vasele periferice, măreşte permeabilitatea şi înlătură vasoconstricţia. 
 Este recomandată în tratamentul varicelor, având proprietăţi anticoagulante şi antiinflamatoare aceasta îmbunătăţeşte circulaţia venoasă, prevenind formarea ulcerelor şi inflamarea venelor varicoase. 
 Se ţin cure de 90 de zile cu infuzie, consumându-se 500 ml. zilnic. Coada calului şi traista ciobanului sunt două plante benefice pentru sănătatea noastră. 
 
 Traista ciobanului este recomnadată în cură mai îndelungată pentru
ateroscleroză şi boli renale, acesta are proprietatea de a restabili presiunea sângelui, iar în amestec cu coada calului proprietatea plantei îşi măreşte beneficiile terapeutice. 
 Se macerează 2 linguriţe de amestec cu 2 căni de apă rece timp de 8 ore apoi se filtreaza. Peste plantele rezultate vom turna o cană cu apă clocotită şi vom lăsa cca.15 minute, apoi filtrăm din nou. 
 Vom amesteca ambele lichide rezultate şi vom consuma cam 100 g. o zi da una nu. 
 
 
 Păpădia este un bun tonic circulator, curăţă arterele, fiind recomandată în ateroscleroză şi alte afecţiuni.
  Vom pune 1 linguriţă de plantă mărunţită într-o cană, peste care vom turna apă clocotită până la umplere, acoperim pentru 15 minute, filtră şi consumăm 3 căni zilnic după mese. 
 
 
 
 
 CEAIUL CARE NE SCAPĂ DE DEPOZITELE DE GRĂSIME DE PE ABDOMEN 
 Cunoaștem faptul că depozitele de grăsime acumulate pe abdomen sunt cel mai greu de eliminat, sunt inestetice și ne incomodează vizibil mai în toate activitățile ce impune efort fizic. 
 Această combinație dintre usturoi și lămâie este una dintre cele mai puternice metode naturale pentru a scăpa de grăsimea acumulată în jurul taliei. 
 Este cunoscut faptul că usturoiul este un foarte bun detoxifiant natural, iar acest proces nu face decât să ne ajute în lupta noastră cu kilogramele în plus dar este și un bun protector împotriva multor boli, mai ales celor de sezon. 
 Lămâia este una dintre cele mai bune alternative naturale când vine vorba de a slăbi și implicit de a scăpa de grăsime. Este foarte eficientă în tratarea afecțiunilor ale tractului digestiv, eliminând toxinele într-un mod evident și natural. 
 Așadar această combinație dintre usturoi și lămâie este o combinație care ne vine în ajutor pentru o detoxifiere optimă dar și pentru a scăpa de grăsimea abdominală. ste o soluție ieftină, naturală și la îndemâna oricui și cel mai important, este un remediu fără reacții adverse. 
 Ingrediente: 
  • 1 căpățână de usturoi 
  • lămâi potrivite 
  • 1,5 l apă 
 Punem apa la foc, iar în tot acest timp curățăm usturoiul, spălăm bine lămâile pe care le vom tăia în patru, însă fără a le decoji.
  Când apa va începe să clocotească vom adăuga bucățile de lămâie și cățeii de usturoi curățați. Vom lăsa să fiarbă timp de 15 minute, după care filtrăm și lăsăm la răcit până la stadiul de călduț, după care putem consuma ceaiul. 
 Se poate consuma acest ceai zilnic în orice moment al zilei.