Apa de sfecla

  Un beneficiu demn de luat in considerare este efectul pe care il are asupra ficatului, sustinand intens procesul de detoxifiere. De asemenea ajuta la reglarea tensiunii, mentinandu-si proprietatile chiar si atunci cand este gatita. 
 Sfecla rosie sustine buna functionare a sistemului imunitar, incurajand productia de globule rosii. 
 Contribuie la mentinerea sanatatii inimii, muschilor si nervilor. 
  Alte efecte asupra organismului tau? 
 1. Vindeca bolile canceroase. 
 Sigur ai auzit pana acum despre aceste studii. 
 Nu putini sunt cei care au baut sfecla timp indelungat si au reusit sa isi curete trupul de boli. Sfecla rosie poate contribui la stabilizarea PH-ului in corp, ajutandu-ne sa devenim mai “alcalini”. 
 2. Nu ingrasa. 
 Poti manca sau bea suc de sfecla linistita, avand in vedere ca acesta nu te va face sa te ingrasi. 
 Are putine calorii si imbunatateste metabolismul. 
 Are doar 40 de calorii la suta de grame, asa ca o poti consuma in voie.
 3. Sustine efortul si activitatile sportive. 
 Fie ca esti sau nu o persoana activa, ar fi bine sa introduci acest aliment magic in viata ta. 
 Sfecla rosie promoveaza sanatatea inimii si intareste musculatura. Tocmai de aceea este recomandata pentru cei care vor sa faca performanta sportiva.
 4. Detoxifica ficatul. 
 Va ajuta ficatul sa elimine grasimile depozitate, acesta fiind principalul organ de detoxifiere din organism. Aici, substantele toxice sunt sintetizate si eliminate din organism. 
 Reteta de suc de sfecla rosie: 
 Iata de ce alimente ai nevoie pentru a pregati faimosul suc: 
2-3 sfecle rosii potrivite 
 2-3 morcovi medii 
1 pastarnac 
1 telina mica 
1 mar mediu 
sucul de la o lamaie 
 Se curata ingredientele si se pun in juicer (aparat de stors) nu in blender! Vom stoarce aceste alimente, nu le vom marunti, este un aspect foarte important. 
 Incearca sa bei cat mai des o cana de suc de acest gen si vei deveni mai sanatoasa. Trupul tau va fi mai alcalin si vei stimula procesul de detoxifiere. 
 Este foarte posibil sa pierzi cateva kilograme bune. 
  Apa de sfecla rosie este recomandata pentru toate bolile de plamani, incepand de la bronsite acute sau cronice si pneumonii, pana la tuberculoza pulmonara. Completeaza cu succes alte formule complementare de tratament, se prepara foarte usor si este un adevarat elixir pentru sanatate. 
 Mod de preparare si administrare: 
 Se iau 2 borcane de 10 litri fiecare si 2 kilograme de sfecla rosie, curatata. 
 Sfecla rosie se da pe razatoarea mare, dupa care se pune intr-un borcan, peste care se toarna apa clocotita pana se umple. 
 Incepand cu a doua zi, se consuma doar acel lichid, in loc de apa (1-2 litri pe zi).
 Cand lichidul este pe sfarsite, se pregateste cel de-al doilea borcan. 
 Tratamentul nu trebuie intrerupt 3 luni. 
 Apă antioxidantă de toamnă 
  Ingrediente: 
250g sfecla rosie 
30cm ghimbir 
1 lamaie 
 Preparare: 
 Spală sfecla bine fără a o curăța de coaja, apoi o poți tăia rondele 
 Decojește ghimbirul și taie-l în felii subțiri 
 Curăță lămâia de coajă și taie-o apoi rondele 
 Pune toate ingredientele într-un recipient și acoperă-le cu 1 litru de apă 
 Lasă la macerat 12 ore, la rece, înainte de a consuma