SUCUL DE SFECLĂ ROȘIE
Incredibil, scade tensiunea aproape imediat !Daca aveti probleme cu inima si aveti tensiunea arteriala care depaseste limitele, atunci aceasta este o alternativa uimitoare si sanatoasa care va ajuta la scaderea tensiunii arteriale fara a utiliza vreun medicament.
Sucul de sfeclă roșie poate fi consumat de către oricine, fără niciun fel de restricție.
Este metoda cea mai simplă de a prepara sfecla roșie și de a ne bucura de toate beneficiile pe care aceasta le aduce sănătății.
Sucul de sfecla roșie are un efect foarte puternic de dezintoxicare al ficatului și bilei, de aceea consumarea acestuia în cantități mari încă de la început poate provoca grețuri.
Se recomandă de aceea să se înceapă cu o lingură de suc de sfecla pe zi si sa se crească treptat doza pana la un pahar pe zi.
Sucul de sfeclă roșie se poate combina și cu sucul altor rădăcinoase (precum morcov și țelină, pătrunjel) , cat și cu varza.
Se poate folosi doar sfecla sau se poate combina sfecla cu alte ingrediente cum ar fi lamai si ghimbir.
Adaugarea de mar verde si morcov previne ridicarea tensiunii arteriale si reduce semnificativ sansele de a avea atac de cord.
Ingredientele necesare:
-2 buc.sfecla de marime mijlocie;
-1 mar verde;
-1 morcov
;
-1/2 lamaie
;
-1 lingura ghimbir ras.
Se pun toate ingredientele intr-un blender cu putina apa plata, apoi, odata obtinut sucul, acesta trebuie sa se consumr imediat,
intrucat efectele sunt rapide si eficiente daca amestecul este ingurgitat in stare proaspata.
Durata unei cure de sfeclă roșie ține trei săptămâni.
Sucul de sfeclă roșie, pe lângă beneficiile aduse organismului, este și un aliat redutabil în boli grave, precum cancerul, precum și în ameliorarea efectelor chimioterapiei și radioterapiei.
Pentru început, se recomandă a se consuma sucul de la 250 de grame de sfeclă pe zi, crescând apoi treptat cantitatea. Creșterea cantității se face treptat, iar dacă apar senzații de vărsături, greață, sau amețeli, se va reduce cantitatea, astfel încât să poată fi acceptată de către organism.
SALATA DE SFECLĂ ROȘIE
Pe cât de hrănitoare și sățioasă este salata de sfeclă roșie și plăcută la gust, pe atât este de sănătoasă. În anotimpul rece, și nu numai, puteți prepara o salată de sfeclă roșie, împreună cu alte rădăcinoase.Salata de sfeclă roșie se poate prepara în multiple feluri, respectiv : crudă, dată pe răzătoare, tăiată cubulețe sau fiartă.
Sfecla roșie se poate amesteca cu morcov ras, țelină, măr, usturoi, hrean, peste care se poate adăuga un strop de ulei de măsline și un praf de sare. Dacă doriți să consumați sfecla roșie fiartă, este necesar să o fierbeți în coajă, până se înmoaie, apoi să o curățați și să o dați pe răzătoare. În această salată puteți adăuga și puțină miere.
Proprietățile salatei de sfeclă roșie asupra organismului includ și stimularea sistemului imunitar, fiind un remediu minunat împotriva răcelilor, bronșitelor, afecțiunilor urinare, previne balonarea și gastrita și detoxifică organismul de substanțele dăunătoare prezente în apă, detergenți şi diverse alimente, etc.
O cură cu salată de sfeclă roșie ajută la detoxifierea organismului, astfel că toxinele vor fi eliminate prin urină, transpirație, prin colon, detoxifierea fiind un proces foarte intens.
COMPOTUL DE SFECLA ROSIE
Vindeca aproape toate bolile!Compotul de sfecla rosie este o reteta traditionala ruseasca extrem de eficienta si utila in tratamentul multor boli, intrucat contine multe componente ce activeaza si revitalizeaza ficatul, rinichii si intestinele.
Aceasta reteta se obtine prin simpla fermentare.
Rezultatele unor cercetari medicale arata faptul ca un consum regulat de compot de sfecla rosie previne dezvoltarea tumorilor maligne, datorita actiunii imbunatatite a ficatului ce face posibila curata organismului de toxine si de alte „deseuri”, indepartand constipatia si alte probleme cu intestinele.
Medicina traditionala rusa considera compotul de sfecla rosie drept cel mai bun medicament non-medical pentru hipertensiune arteriala, deoarece normalizeaza tensiunea arteriala pentru o perioada mai lunga de timp, si este extrem de util in tratamentul aterosclerozei.
- 1 Borcan de sticla de 3 litri
- 700 de grame de sfecla rosie decojita
- 2 linguri de faina de secara sau neagra
- 200 grame de zahar (zaharul se poate inlocui cu miere, aceeasi cantitate)
- 100 grame de stafide