Cura cu sfecla

    SUCUL DE SFECLĂ ROȘIE 

  Incredibil, scade tensiunea aproape imediat !    
  Daca aveti probleme cu inima si aveti tensiunea arteriala care depaseste limitele, atunci aceasta este o alternativa uimitoare si sanatoasa care va ajuta la scaderea tensiunii arteriale fara a utiliza vreun medicament. 
  Sucul de sfeclă roșie poate fi consumat de către oricine, fără niciun fel de restricție.

  Este metoda cea mai simplă de a prepara sfecla roșie și de a ne bucura de toate beneficiile pe care aceasta le aduce sănătății. 
  Sucul de sfecla roșie are un efect foarte puternic de dezintoxicare al ficatului și bilei, de aceea consumarea acestuia în cantități mari încă de la început poate provoca grețuri. 
  Se recomandă de aceea să se înceapă cu o lingură de suc de sfecla pe zi si sa se crească treptat doza pana la un pahar pe zi. 
  Sucul de sfeclă roșie se poate combina și cu sucul altor rădăcinoase (precum morcov și țelină, pătrunjel) , cat și cu varza.

  Se poate folosi doar sfecla sau se poate combina sfecla cu alte ingrediente cum ar fi lamai si ghimbir. 
  Adaugarea de mar verde si morcov previne ridicarea tensiunii arteriale si reduce semnificativ sansele de a avea atac de cord. 
  Ingredientele necesare: 
  -2 buc.sfecla de marime mijlocie;
  -1 mar verde;
  -1 morcov ;
  -1/2 lamaie ;
  -1 lingura ghimbir ras.
   Se pun toate ingredientele intr-un blender cu putina apa plata, apoi, odata obtinut sucul, acesta trebuie sa se consumr imediat, intrucat efectele sunt rapide si eficiente daca amestecul este ingurgitat in stare proaspata.
    Durata unei cure de sfeclă roșie ține trei săptămâni. 
     Sucul de sfeclă roșie, pe lângă beneficiile aduse organismului, este și un aliat redutabil în boli grave, precum cancerul, precum și în ameliorarea efectelor chimioterapiei și radioterapiei. 
  Pentru început, se recomandă a se consuma sucul de la 250 de grame de sfeclă pe zi, crescând apoi treptat cantitatea. Creșterea cantității se face treptat, iar dacă apar senzații de vărsături, greață, sau amețeli, se va reduce cantitatea, astfel încât să poată fi acceptată de către organism. 

   Sucul de sfeclă roșie este un aliat de nădejde în tratarea cancerului de plămâni, colon și stomac, ușurând digestia. De asemenea, cu ajutorul unei cure cu suc de sfeclă, accidentele cardiovasculare pot fi prevenite, riscul unui atac fiind mult mai scăzut. 
 Nivelul colesterolului va scădea semnificativ, iar nivelul trigliceridelor din sânge va fi reglat. Puteți adăuga în sucul de sfeclă roșie și frunzele de sfeclă, ținând cura timp de o lună.   
 Sucul de sfeclă roșie reglează digestia, tratează anemia, constipația și infecțiile urinare și, foarte important, reglează apetitul. 
 Sucul de sfeclă roșie poate fi, de asemenea folosit, ca și picături pentru nas, deoarece are puternice proprietăți antiinflamatoare, fiind un decongestionant nazal foarte puternic. Sucul de sfeclă roșie poate fi folosit cu succes și în tratamentul guturaiului.  
 Sfecla roșie nu numai că protejează organismul de răceli și gripe, de accidente cardiovasculare, reglează tranzitul intestinal, dar are și puternice proprietăți anticancerigene datorită pigmentului care îi dă culoarea atât de puternică și de minunată, betacianina. 

   SALATA DE SFECLĂ ROȘIE 

  Pe cât de hrănitoare și sățioasă este salata de sfeclă roșie și plăcută la gust, pe atât este de sănătoasă. În anotimpul rece, și nu numai, puteți prepara o salată de sfeclă roșie, împreună cu alte rădăcinoase. 
  Salata de sfeclă roșie se poate prepara în multiple feluri, respectiv : crudă, dată pe răzătoare, tăiată cubulețe sau fiartă. 
  Sfecla roșie se poate amesteca cu morcov ras, țelină, măr, usturoi, hrean, peste care se poate adăuga un strop de ulei de măsline și un praf de sare. Dacă doriți să consumați sfecla roșie fiartă, este necesar să o fierbeți în coajă, până se înmoaie, apoi să o curățați și să o dați pe răzătoare. În această salată puteți adăuga și puțină miere. 
  Proprietățile salatei de sfeclă roșie asupra organismului includ și stimularea sistemului imunitar, fiind un remediu minunat împotriva răcelilor, bronșitelor, afecțiunilor urinare, previne balonarea și gastrita și detoxifică organismul de substanțele dăunătoare prezente în apă, detergenți şi diverse alimente, etc. 
  O cură cu salată de sfeclă roșie ajută la detoxifierea organismului, astfel că toxinele vor fi eliminate prin urină, transpirație, prin colon, detoxifierea fiind un proces foarte intens. 

COMPOTUL DE SFECLA ROSIE

   Vindeca aproape toate bolile!
 Compotul de sfecla rosie este o reteta traditionala ruseasca extrem de eficienta si utila in tratamentul multor boli, intrucat contine multe componente ce activeaza si revitalizeaza ficatul, rinichii si intestinele.

 Aceasta reteta se obtine prin simpla fermentare. Rezultatele unor cercetari medicale arata faptul ca un consum regulat de compot de sfecla rosie previne dezvoltarea tumorilor maligne, datorita actiunii imbunatatite a ficatului ce face posibila curata organismului de toxine si de alte „deseuri”, indepartand constipatia si alte probleme cu intestinele. 
 Medicina traditionala rusa considera compotul de sfecla rosie drept cel mai bun medicament non-medical pentru hipertensiune arteriala, deoarece normalizeaza tensiunea arteriala pentru o perioada mai lunga de timp, si este extrem de util in tratamentul aterosclerozei. 

 Ingrediente:  
  • 1 Borcan de sticla de 3 litri 
  • 700 de grame de sfecla rosie decojita 
  •  2 linguri de faina de secara sau neagra 
  •  200 grame de zahar (zaharul se poate inlocui cu miere, aceeasi cantitate) 
  •  100 grame de stafide 
  Mod de preparare: 
  Sfecla spalata si curatata de coaja se taie cubulete nu foarte mari si se asaza in borcan. 
 Adaugati apoi stafidele, cele 2 linguri de faina si zaharul sau mierea. 
 Umpleti borcanul cu apa fiarta si racita, amestecand foarte bine continutul. Acoperiti borcanul cu un tifon, astfel incat sa poata sa respire. 
 Se lasa la temperatura camerei timp de 6-7 zile. In timul acestor zile este necesar sa amestecati continutul de 2-3 ori pe zi, iar daca este necesar, indepartati spuma.
 Dupa scurgerea celor sapte zile se agita amestecul bine apoi se strecoara prin tifon si astfel veti obtine compotul de sfecla rosie. 
  Consum si depozitare: 
  Consuma 3-4 linguri de trei ori pe zi, inainte de mese. In 20 de zile va veti alege cu un ficat curatat si pregatit sa lupte cu toxinele. Luati o pauza de trei luni si repetati tratamentul pentru a va mentine sanatosi si liberi de orice depozite toxice. 
  Compotul se pastreaza pe toata perioada la frigider. 
  Aceasta metoda este aplicata si in prezent de catre medicii din unele spitale din Rusia, intrucat are rezultate excelente, nu numai pentru curatarea ficatului, dar, de asemenea si asupra intregului organism, fiind execlent in tratamentul hipertensiunii arteriale si aterosclerozei.
   Dupa un consum de numai cateva zile, tensiunea arteriala se stabilizeaza. 
   Cand va incepe curatarea , se pot deplasa si pietrele mici de la rinichi, intrucat acest compot are influente si asupra rinichiilor. 
  Contraindicatii: 
  Compot nu este recomandat celor cu insuficienta renala, celor cu probleme ale tractului gastro-intestinal, celor care sufera de guta si celor care au o tensiune arteriala scazuta.